Hoppa till sidans innehåll

Tjejdag® 16 maj 2020


OBS! Tjejdagen 16 maj är inställd.

Se mer info på vår facebook-sida: 
https://www.facebook.com/TjejdagFalkenbergsMotorbana/

Så snart vi har alternativ för återköp eller utbyte av biljetter så lägger vi ut information. Vi tackar för visad förståelse att saker och ting tar lite tid.

 

Nu har vi datum färdigt för årets Tjejdag® på Falkenbergs Motorbana!

Boka in lördagen den 16 maj i era almanackor - då kör vi så det ryker.
Du hittar biljetter på Tickster

Viktigt att komma ihåg; som alltid är Tjejdagen en trafikövningsdag där era motorcyklar ska vara reggade och få köras på vanliga vägar.

Vi på Falkenbergs Motorklubb vill erbjuda något som är ganska unikt i mc-världen. En utbildningsdag - bara för tjejer - dels för att öka tryggheten i körning ute på vägarna, men också för att fler ska få ta del av den gemenskap som finns här på FMK! När vi första gången, 2012, genomförde denna dag var responsen överväldigande och vi insåg att det här måste bli en tradition.

För dig som inte har koll på Tjejdagen så spaltar vi upp lite fakta:

1. Detta är en utbildningsdag, och alltså inte en trackday som vissa kördagar kallas. Kravet på dig som vill vara med är egen mc som är godkänd för gatukörning och att du har rätt körkortsbehörighet. Alla märken och storlekar är välkomna så länge man klarar bullergränsen 95 dB. Du ska ha personligt skyddsutrustning som räddar dig om olyckan är framme.

2. ENDAST tjejer får komma in på området, detta är en sanning med en liten modifikation: De grabbar som vi absolut måste få hjälp av under dagen, de får komma in. Dvs SMC-instruktörer, flagg- och säkerhetsfunktionärer är välkomna efter godkännande från oss. Övriga kommer inte in genom grindarna. Om du behöver hjälp med att ex lasta mc på släp, så är det bara att hojta. Vi hjälper dig!

3. Raceutrustad mc, t ex utan lampor, utan registreringsskylt, eller som körs på slicks är inte ok. Du ska lagligt kunna köra hit och hem på vägarna. Alla mc-modeller och storlekar är välkomna, vi har genom åren haft allt från 125:or till trikar med på Tjejdagen.

4. SMC Väst håller i utbildningen på banan, och alla tjejer delas in i olika grupper lite beroende på tidigare erfarenheter. Under dagen får du testa att köra på banan, jobba med balans- och bromsövningar, få tips och råd om hur du bäst sköter om din utrustning osv...

5. När din grupp har paus så finns restaurang, cafe, utställare och en himlans massa goa människor att umgås med. Vill du luncha i restaurangen så måste du förbeställa maten.

6. Biljetter för körning och lunch köps via nätet och har ingen ångerrätt. Du kan dock sälja vidare till en annan tjej om du vill. FMK ansvarar inte för någon del som berör andrahandsförsäljning.

Följ oss även på Facebook så kommer mer info upp i ditt flöde när vi närmar oss dagen med stort D, eller stort T, som i Tjejdagen

Varmt välkomna önskar Åsa, Kajsa och alla här på FMK.

 

Mer info kommer...

 

Uppdaterad: 20 JAN 2020 12:32 Skribent: Randolph Stenlund
Epost: Adressen Gömd

MK:s samarbetspartners

facebook_thumb

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Postadress:
Falkenbergs MK
Hällarp 308
31195 Falkenberg

Besöksadress:
Hällarp 308
31195 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034619033
E-post: This is a mailto link

Se all info