Hoppa till sidans innehåll

Tjejdag® 5 juni 2021


Se mer info på vår facebook-sida: 
https://www.facebook.com/TjejdagFalkenbergsMotorbana/

 

Nu har vi datum färdigt för årets Tjejdag® på Falkenbergs Motorbana!

Boka in lördagen den 5 juni 2021 i era almanackor - då kör vi så det ryker. Hur du bokar kan du se under punkt nr 6.

Viktigt att komma ihåg; som alltid är Tjejdagen en trafikövningsdag där era motorcyklar ska vara reggade och få köras på vanliga vägar. De flesta försäkringsbolag godkänner trafikövningsdagar, men kolla gärna din försäkring vad som gäller för just dig och din hoj.

Vi på Falkenbergs Motorklubb vill erbjuda något som är ganska unikt i mc-världen. En utbildningsdag - bara för tjejer - dels för att öka tryggheten i körning ute på vägarna, men också för att fler ska få ta del av den gemenskap som finns här på FMK! När vi första gången, 2012, genomförde denna dag var responsen överväldigande och vi insåg att det här måste bli en tradition.

För dig som inte har koll på Tjejdagen så spaltar vi upp lite fakta:

1. Detta är en utbildningsdag, och alltså inte en trackday som vissa kördagar kallas. Kravet på dig som vill vara med är egen mc som är godkänd för gatukörning och att du har rätt körkortsbehörighet. Alla märken och storlekar är välkomna så länge man klarar bullergränsen 95 dB. Du ska ha personligt skyddsutrustning som räddar dig om olyckan är framme. När du kollar med ditt försäkringsbolag om din försäkring gäller så är benämningen på dagen: Trafikkurs nivå 1 till 3.

2. ENDAST tjejer får komma in på området, detta är en sanning med en liten modifikation: De grabbar som vi absolut måste få hjälp av under dagen, de får komma in. Dvs SMC-instruktörer, flagg- och säkerhetsfunktionärer är välkomna efter godkännande från oss. Övriga kommer inte in genom grindarna. Om du behöver hjälp med att ex lasta mc på släp, så är det bara att hojta. Vi hjälper dig!

3. Raceutrustad mc, t ex utan lampor, utan registreringsskylt, eller som körs på slicks är inte ok. Du ska lagligt kunna köra hit och hem på vägarna. Alla mc-modeller och storlekar är välkomna, vi har genom åren haft allt från 125:or till trikar med på Tjejdagen.

4. SMC Väst håller i utbildningen på banan, och alla tjejer delas in i olika grupper lite beroende på tidigare erfarenheter. Under dagen får du testa att köra på banan, jobba med balans- och bromsövningar, få tips och råd om hur du bäst sköter om din utrustning osv...

5. När din grupp har paus så finns restaurang och cafe. I restaurangen finns ett alternativ med kött och ett med vegetariskt.

6. Ni bokar er plats via mail: This is a mailto link Vi vill veta namn och mobilnummer. Tänk på att det kan ta några dagar innan ni får en bekräftelse tillbaka, vi jobbar inte heltid med detta. I bekräftelsen får du också reda på hur och när du ska betala. Dagen kostar 800 kronor för dig som inte är medlem i FMK, och 700 kronor för dig som är medlem.
Vi svarar ALLTID på mail, så håll koll även på din skräppost - speciellt om du har en gmail-adress!

7. Nu i Corona-tider kan vi inte garantera att denna dag går att genomföra, men vi måste göra ett försök. Om vi ställer in återbetalas naturligtvis din avgift, men det är därför vi vill vänta lite med betalning för att undvika onödigt arbete. När det dags måste du vara helt symtomfri, hålla avstånd, och helst använda munskydd när du inte har hjälm på dig. Du tar med dig eget munskydd. Handsprit finns lite överallt på området.

Följ oss även på Facebook så kommer mer info upp i ditt flöde när vi närmar oss dagen med stort D, eller stort T, som i Tjejdagen

Varmt välkomna önskar Åsa, Kajsa och alla här på FMK.

 

 

Uppdaterad: 20 JAN 2020 12:32 Skribent: Randolph Stenlund
Epost: Adressen Gömd

MK:s samarbetspartners

facebook_thumb

KSAB Logga NY.png
Postadress:
Falkenbergs MK
Hällarp 308
31195 Falkenberg

Besöksadress:
Hällarp 308
31195 Falkenberg

Kontakt:
Tel: 034619033
E-post: kansli@falkenbergsmo...

Se all info