Start to Ride - MC-ungdomar

Är du mellan 8 och 16 år och har drömt om att köra en racing motorcykel? I så fall har du nu chansen att förverkliga drömmen; Falkenbergs Motorklubb erbjuder under augusti unga sugna förare chansen att få testa Roadracing!
Det är SVEMO Roadracingsektion som köpt in 8 stycken Honda motorcyklar på 100 och 125 kubik. Dessa får Sveriges Roadracingklubbar låna för att hugade unga ska få chansen att prova på denna spännande sport. För det är ju inte så enkelt att annars att få testa, det krävs ju inte bara en lämplig motorcykel utan även vettig skyddsutrustning som skinnställ och hjälm.

Roadracingföraren Magnus Mossberg minns:

• Roadracingförare var någon sorts halvgudar som sysslade med något som vanliga dödliga inte en kunde komma på tanken att göra. Ingen jag kände körde varken racing eller cross, så för mig var det först i vuxen ålder jag överhuvudtaget tänkte tanken på att köra själv.

Så, detta vill Falkenbergs Motorklubb nu råda bot på. FMK har med sin nyligen färdigställda Go-Kart bana en arena som lämpar sig utmärkt för träning med mindre motorcyklar. Detta innebär att under träningskvällarna 2:e och 9:e augusti (17.00- 20-00) samt under SM-tävlingarna 19–20 augusti kan intresserade få testa Roadracing under ledning av erfarna förare och instruktörer. Allt man behöver göra är att anmäla sig via SVEMOS hemsida och länk till detta finns på Falkenbergs MK:s hemsida. Skinnställ och övrig skyddsutrustning finns att låna.

FMK och SVEMO hoppas att många unga motorintresserade ska nappa på detta erbjudande.

Falkenbergs Motorklubb
Magnus Mossberg